Estetska, plastična i rekonstruktivna hirurgija

estetska-hirurgijaKorekcija estetskih nedostataka i ulepšavanje ljudskog tela hirurškim metodama u Srbiji ima dugu tradiciju, a veliki broj privatnih ordinacija nudi tu vrstu usluga.
In Serbia Tours vam preporučuje one klinike i privatne ordinacije čiji stručnjaci imaju natprosečne rezultate, koji su iskustva stekli u najrazijenijim zemljama sveta, koji vladaju sofisticiranim tehnikama rekonstrukcije, ulepšavanja i podmlađivanja. Oni će vam pružiti usluge na nivou najuglednijih klinika u svetu i pomoći da vaše lice i telo dobijaju mlađi i bolji izgled(uvećanje, podizanje i smanjenje grudi, zatezanje trbuha, liposukcija, uklanjanje tumora na koži i tretmani lečenja opekotina i ožiljaka i lica), kao i plastične i estetske hirurgije lica i vrata … ). Oni će će učiniti sve da bolje izgledate, da se bolje osećate i pomoći da poboljšate kvaliteta vašeg života. Naučno je dokazano da postoji tesna veza izmedju hirurških zahvata te vrste i pojačanog samopouzdanja.
Pored znanja i iskustva hirurške ekipe i anesteziologa koji prate pacijenta, klinike i ordinacije koje vam preporučujemo poseduju operacione sale sa najsavremenijom opremom i reference koje garantuju uspeh. U njima se mogu obaviti i preoperativne pripreme. Intervencija se obavlja u lokalnoj ili opštoj anesteziji, u zavisnosti od zahvata. Posle operacije, ako je potrebno, pacijent se smešta u intenzivnu negu sa kompletnim monitoringom ili u apartman u kome je pod stalnim nadzorom lekara i medicinske sestre.

U klinikama i ordinacijama koje preporučuje In Serbija Tours, a koje nude usluge po najvišim svetskim standardima, najčešće se nude sledeće usluge :

Face-lifting:

face-lifting-1Zatezanje ili podmladjivanje lica podrazumeva podizanje, odnosno zatezanje kože lica i vrata do željene čvrstine i forme. Hirurškim zahvatom eliminisaće vam duboke bore između nosa i usta; vilica koja je postala opuštena i mlitava biće kao kada ste imali mnogo manje godina; ako na vratu imate bore i naslage sala, toga više neće biti.
Fejs – lifting ili ritidektomija ne može zaustaviti proces starenja. Ono što može da učini, jeste da „popravi“ najvidljivije znake starenja uklanjanjem suvišne masnoće, zatezanjem mišića i obnavljanjem kože lica i vrata. Može se raditi samo fejs-lifting, ili se može kombinovati sa drugim operacijama, kao što su zatezanje čela, operacija očnih kapaka ili preoblikovanje nosa.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Operacija nosa:

Rinoplastija, ili operacija radi preoblikovanja nosa jedna je od najčešćih plastičnih operacija. Rinoplastijom se može smanjiti ili povećati veličina nosa, promeniti oblik vrha ili mosta, suziti raspon nozdrva ili promeniti ugao između nosa i gornje usne. Ova operacija može takođe ispraviti defekt od rođenja ili povrede, ili pomoći kod problema sa disanjem.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Uvećanje grudi:

Uvećanje grudi, poznato je pod nazivomaugmentacijska mamoplastika, hirurški je zahvat kojim se poboljšava veličina i oblik ženskih grudi iz određenih razloga:
– Da bi se poboljšale konture tela žene koja, iz ličnih razloga, smatra da su njene grudi premale.
– Radi korigovanja obima dojki nakon trudnoće.
– Radi izjednačavanja razlike u veličini dojki.
– Kao rekonstruktivna tehnika koja prati operaciju dojki.

Umetanjem implantata ispod svake dojke, hirurzi mogu da povećaju obim grudi žene za jedan ili više brojeva. Ako razmišljate o uvećanju grudi nužna je konsultacija sa lekarom, jer mnogi odgovori zavise od individualnih osobina pacijenta.

Liposukcija:

Liposukcija je operacija koja Vam može pomoći da oblikujete telo otklanjanjem neželjenog sala sa određenih delova tela, uključujući abdomen – stomak, kukove, zadnjicu, butine, kolena, nadlaktice, bradu, obraze i vrat. Tokom prethodne decenije, liposukcija, koja je takođe poznata i kao “lipoplastika” ili “usisna lipektomija”, je zantno unapređena.
Danas nove tehnike, uključujući ultrazvučnu lipoplastiku (UAL), tumescentnu i super-wet tehniku, pomažu plastičnim hirurzima da pruže pacijentima preciznije rezultate i brže vreme oporavka. Iako nijedan vid liposukcije nije zamena za dijetu ili fizičku aktivnost, liposukcija može otkloniti uporne naslage sala, koje ne reaguju na tradicionalne metode smanjenja telesne mase.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Zatezanje stomaka:

Abdomenoplastija, poznatija kao “zatezanje stomaka” ozbiljna je hirurška intervencija koja se vrši radi otklanjanja viška kože i masnih naslaga sa srednjeg i donjeg dela abdomena i zatezanja mišića stomačnog zida. Operacija može drastično smanjiti pojavu opuštenog stomaka. Ali imajte na umu da ova operacija ostavlja trajni ožiljak koji se, u zavisnosti od ozbiljnosti početnog problema i operacije koja je potrebna da bi se problem korigovao, može protezati od kuka do kuka.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Otklanjanje posledica lečenja od gojaznosti:

Za mnoge koji smršaju putem programa za mršavljenje, vežbanjem, laparoskopskom operacijom eliminisanja gojaznosti, operacijom želudačnog bajpasa i drugim operacijama koje smanjuju stomak, ovo je samo prvi korak da povratite svoje telo, zdravlje i samopouzdanje. Veliki gubitak težine nakon operacije stvara olabavljenu i suvišnu kožu na mnogim delovima tela, uključujući oblast oko abdomena, butina, vrata, ispod ruku ili na svim delovima sa kojih su nestale velike naslage sala.
Tokom operacije plastični hirurg napraviće rezove i otkloniti suvišnu kožu na ključnim mestima, zatim zategnuti preostalu kožu i zatvoriti rezove. Plastični hirurg može strateški rasporediti rezove tako da ožiljke učini što je moguće neprimetnijim.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Hemijski piling:

hemijski-pilingHemijski piling koristi hemijski rastvor da bi poboljšao i uglačao teksturu kože lica odstranjući njene spoljne oštećene slojeve. Može pomoći onim osobama koje imaju fleke na licu, bore i neujednačenu pigmentaciju kože. U ove svrhe koriste se fenol, trihlorsirćetna kiselina (TCA) i AHA voćne kiseline (AHA). Precizna formula koja se koristi može se prilagoditi potrebama svakog pacijenta. Iako se hemijski piling može izvoditi zajedno sa fejsliftingom, on nije zamena za takvu operaciju, niti će sprečiti ili usporiti proces starenja.
Hemijski piling najčešće se izvodi iz kozmetičkih razloga – da bi poboljšao izgled i samopouzdanje. Hemijskim pilingom takođe se mogu otkloniti predkancerozni izraštaji na koži, omekšati ožiljci od akni na licu i čak kontrolisati akne.
Hemijski piling posebno je koristan za fine bore na obrazima, čelu i oko očiju, i vertikalne bore oko usta.
Svi hemijski pilinzi nose sa sobom neizvesnost i rizik. Hemijski piling obično je bezbedna procedura kada ga izvodi kvalifikovan i iskusan plastični hirurg. Međutim, moguća je, mada ne česta, određena nepredvidljivost i rizici, kao što su infekcija i ožiljci.
Direktna konsultacija sa lekarom je nužna.

Botox:

Ženama, koje svakodnevno vode bitku protiv bora lica i vrata, danas je na raspolaganju novo sredstvo – BOTOX – efikasan kao lifting, lagan kao kozmetički treman.
Fileri koji su se koristili do danas u tretiranju neestetizama kože i bora samo su donekle rešavali problem i to dubokih bora. Zahvaljujući studijama američkih hirurga, danas, pomoću botulinum toxina moguće je postići briljantne rezultate, “brišući” bore samo u toku jednog tretmana, bez rizika i ožiljaka i bez neizbežnih otoka.
Tretirana zona se dezinfikuje, iscrtaju se sitne tačkice tretiranih polja, i pomoću finih i kratkih igala, unosi se vrlo mala doza farmake, direktno u mišić odgovoran za nastajanje bora i intervencija je završena!
Za tretman je potrebno oko 10 minuta za sve bore lica i vrata. Efekat počinje od trećeg dana, a svoj vrhunac dostiže posle 2 nedelje i traje od 4-6 meseci. Studije govore da ponovljene infiltracije, kod istog pacijenta dovode do progresivnog produženja trajanja tj. posle dva, tri tretmana, aplikacija 1 put godišnje dovodi do zadovoljavajućih rezultata. Posle aplikacije Botox-a nije potreban oporavak i pacijent se može vratiti odmah svakodnevnim aktivnostima.

Zahtev koji se ne prihvata: Ugradnja silikona u usne i grudi:

botoxPovećanje usana i grudi silikonima bila su ne tako davno veoma popularna. Medjutim, istraživanja u svetu su pokazala da je „ulepšavanje“ tečnim silikonom štetno i njihovo korišćenje u medicinske svrhe je strogo zabranjeno. Više od polovine pacijenata koje su bile podvrgnute operaciji usana tečnim silikonom bili su prinudjeni da zahtevaju da im se ugradjene materije vade iz usana zbog deformacija i drugih problema.
Zahtev za korišćenje paketa usluge zdravstvenog turizma – estetska, plastična i restruktivna hirurgija:

Napomena:
U našoj ponudi imamo vrhunske klinike i ordinacije u Beogradu i Novom Sadu i drugim gradovima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.